De applicatie voor bijzondere
onderzoeken
in het sociaal domein.

Verspreid over heel Nederland wordt er dagelijks in 36 gemeenten door tientallen sociaal rechercheurs, toezichthouders en handhavers gewerkt met de applicaties van InSZicht. Dat doen zij met veel plezier, zo blijkt uit een aantal klantreviews die we hebben verzameld.

WerkSaam Westfriesland voert voor zeven gemeenten de Participatiewet uit. Zij zeggen het volgende over InSZicht:

“De applicaties van InSZicht bevallen de afdeling Handhaving en Sociale Recherche erg goed. De interface van de app is gebruiksvriendelijk, iedere handhaver binnen onze organisatie werkt graag met de applicatie. De offline-modus zorgt ervoor dat je altijd met de applicatie kan werken, wat erg praktisch is als je in het veld aan het werkt bent.”

Overzicht van lopende onderzoeken

Ook Avres is gevraagd wat zij vinden van de applicatie. Net als Werksaam Westfriesland zijn zij heel tevreden over het platform.

“Een absolute toevoeging van InSZicht is de Waarnemingen App. In de app is een landkaart beschikbaar waar je direct een overzicht hebt van alle lopende onderzoeken. Zo weet je precies waar je moet zijn om een waarneming af te nemen. Deze wordt vervolgens automatisch aan het dossier toegevoegd en kan je volledig voorzien van foto’s en andere data. Zo hoef je nooit meer los gegevens te verzamelen en samen te voegen in een document. Hiermee is InSZicht voor onze handhavers echt een meerwaarde.”

Flexibel platform

De gemeente Tilburg vindt juist dat met inSZicht sociaal rechercheurs en handhavers beter in staat zijn om gesprekken en huisbezoeken efficiënt en juridisch op de juiste manier af te ronden.

“We kunnen de applicatie volledig inrichten naar eigen wens. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat we InSZicht makkelijk konden integreren in onze huidige processen. Daarnaast is het erg fijn dat we met gebruikersgroepen wel toewerken naar een gewenste standaard.”

Roadmap 2020

Op 19 maart komt de gebruikersgroep van InSZicht bij elkaar. Dan gaan we samen een definitiefase starten, zodat het platform ook in de toekomst door blijft groeien.

Door samen met de gebruikers een roadmap voor 2020 neer te zetten, kunnen we een standaard maken op het gebied van handhaving. Dit doen we binnen een systeem dat flexibel is, om de verschillende werkwijzen van gemeenten te faciliteren.

Zelf aan de slag met InSZicht

Nieuwsgierig wat er allemaal nog meer mogelijk is met InSZicht? Bekijk wat wij met InSZicht oplossen, en ontdek zelf de flexibiliteit van het platform.

Ben je door al deze verhalen nieuwsgierig geworden naar InSZicht? Plan gelijk een online afspraak en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie.

Blijf op de hoogte van InSZicht.

Kennismaken met InSZicht?

Laat een van onze experts contact opnemen en bespreek geheel vrijblijvend de mogelijkheden.