Hengelo gaat handhaven met InSZicht

Gemeente Hengelo

Team Handhaving van de gemeente Hengelo gaat digitaal handhaven met InSZicht van Maxdoro. De gemeente Hengelo maakt hiermee een grote mobiele efficiencyslag en gaat veel tijd besparen met het digitaal handhaven binnen het sociaal domein.

Overal toegang

De sociale handhavers binnen de gemeente Hengelo hebben nu overal eenvoudig en veilig toegang tot de data die nodig is ter voorbereiding, uitvoering en afronding van een handhavingstraject. Door de standaard vragenlijsten die klaarstaan in de app worden handhavingsonderzoeken met InSZicht een stuk sneller en efficiënter uitgevoerd. Ook hebben de handhavers onderling inzage in elkaars projecten.

Bij deze wensen wij alle handhavers binnen de gemeente Hengelo veel digitaal werkplezier!

InSZicht in de praktijk

Handhavingsonderzoeken worden in de InSZicht app, op een iPad of Windows tablet, online geopend. In de app staan de vragenlijsten, geladen met persoonlijke data, klaar voor het bezoek. InSZicht maakt het mogelijk meerdere handhaving- en/of huisbezoeken toe te voegen.

Tijdens een bezoek worden de vragenlijsten digitaal, snel en offline doorlopen in de app. Ter afsluiting wordt digitaal een handtekening gezet. Waarnemingen worden onderweg makkelijk vastgelegd met de waarnemingenapp op een smartphone naar keuze.

Na afronding van een bezoek en/of onderzoek wordt, via de beveiligde online omgeving, alle data ge-upload naar de database. In een frauderapport worden waarnemingsrapporten, gespreksverslagen en formulier huisbezoek makkelijk en eenvoudig online verzameld. Zo wordt het dossier compleet opgebouwd.

Kennisbank handhaven

InSZicht beschikt over een zorgvuldig opgebouwde kennisbank die een uniforme manier van handhaven stimuleert binnen het sociale domein (Wmo – PGB – Jeugdzorg). Deze kennisbank is zorgvuldig opgebouwd door jarenlange samenwerking met verschillende partijen en bevat meer dan 40 juridisch gewaarborgde rapportages voor de participatiewet en de Wmo/PGB. Deze rapportages worden dagelijks gebruikt en aangescherpt door onze actieve gebruikersgroep. Dit zorgt ervoor dat onze kennisbank continu actueel is.

Meer weten over InSZicht?

Bezoek dan de interactieve presentatie van InSZicht op donderdag 15 maart 2018. Met een live demonstratie wordt tijdens deze presentatie ruimschoots aandacht besteed aan de app. Na de presentatie kunt u, onder het genot van een drankje, de app uitproberen en vragen stellen. Ook ontvangt u een praktische toelichting. Verder is er tijd om te netwerken en ervaren collega’s te spreken die al gebruik maken van InSZicht.

Datum/tijd en locatie

InSZicht Interactieve presentatie op donderdag 15 maart 2018.

Tijd: ontvangst 14:30 | aanvang 15:00

Locatie: Maxdoro Café: Vanadiumweg 11L | 3812 PX Amersfoort.

Aanmelden

Deelname is kosteloos, u dient zich alleen aan te melden. Stuur een e-mail naar marieke.arendsen@maxdoro.nl met daarin uw naam, organisatie en telefoonnummer. Komen uw collega’s mee? Dan ontvangen wij in dezelfde mail ook graag hun gegevens. U ontvangt aansluitend hierop zo snel mogelijk een bevestigingsmail.

Wij kijken uit naar uw komst!

Blijf op de hoogte van InSZicht

Kennismaken met InSZicht?

Laat een van onze experts contact opnemen en bespreek geheel vrijblijvend de mogelijkheden.