Handhaven met InSZicht en Software Robots

Handhaven met RPA

We leven in een informatietijdperk. Dankzij de laatste technologieën is er steeds meer informatie voorhanden. Wij zien ook dat deze informatie vaak verspreid is opgeslagen over verschillende systemen. Het verzamelen van (onderzoeks)informatie kan hierdoor een tijdrovende klus zijn.

Dit geldt ook bij een handhavingsonderzoek naar uitkeringsfraude. Nadat het signaal van een potentiele fraude binnenkomt, wordt gestart met een bureauonderzoek. Hierbij worden meerdere informatiebronnen geraadpleegd. Op basis van de verzamelde informatie wordt een beslissing gemaakt of het de moeite waard is om verder onderzoek uit te voeren.

Het bureauonderzoek is een belangrijk onderdeel van een handhavingsonderzoek, maar het is ook een tijdrovende klus. De sociaal rechercheur heeft daardoor minder tijd voor het uitvoeren van anderen taken, zoals een observatie. De reden hiervan is dat er voor het bureauonderzoek diverse systemen van verschillende instanties, zoals de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), geraadpleegd moeten worden.

Automatiseren handhavingsonderzoeken

InSZicht gebruikers hebben wat betreft het automatiseren van handhavingsonderzoeken de eerste stap al gezet. Met de desktopapplicatie van InSZicht maken zij dossiers aan die het gehele handhavingsonderzoek automatisch gevuld worden met gevonden informatie. De software wordt gebruikt van het moment dat er een fraudemelding binnenkomt tot aan eventuele juridische gevolgen naar aanleiding van het onderzoek.

Door software robots in te zetten, stellen wij InSZicht gebruikers in staat om de volgende stap te zetten naar een volledige procesoptimalisatie van het fraudeonderzoek. De software robots, oftwel RPA, helpen de handhavers tijdens de vorming van het dossier. Zo kunnen zij informatie verzamelen uit verschillende systemen en deze direct op de juiste locatie in InSZicht invoeren. Het zijn als het ware digitale werknemers die 24 uur per dag, zeven dagen per week, werken. Door software robots deze taken uit te laten voeren, blijft er meer tijd over voor handhavers voor andere taken.

ICT vriendelijk

Ook vanuit technisch oogpunt is de inzet van software robots middels RPA interessant, omdat gegevens ontsloten kunnen worden zonder dat systemen aangepast moeten worden. Dit zal de ICT-afdeling als muziek in de oren klinken, omdat met RPA een connectiviteitslaag wordt neergezet zonder dat het volledige ICT-landschap overhoopgegooid wordt. 

Bezoek de InSZicht Roadshow

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van RPA voor jouw handhavingsprocessen? Wil je meepraten over de ontwikkeling van InSZicht? Kom dan naar een van onze InSZicht Roadshows.

InSZicht is ontwikkeld door Maxdoro, maar dat konden we niet doen zonder de input die we uit de praktijk hebben gekregen. Met de Roadshows zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van ons product.

Geef je op door op onderstaande button te klikken. Geef daarbij aan van welke organisatie komt en met hoeveel personen je aanwezig bent op de roadshow. Tot dan!

Blijf op de hoogte van InSZicht

Kennismaken met InSZicht?

Laat een van onze experts contact opnemen en bespreek geheel vrijblijvend de mogelijkheden.