Gemeenten werken samen aan een nieuwe
handhavingsstandaard
voor de Wmo.

Dat er nog grote slagen zijn te maken bij het toezien op de Wmo, blijkt wel uit de mate waarin de afgelopen jaren is gefraudeerd binnen de Wmo. De omvang hiervan wordt duidelijk in rechtszaken die lopen tegen frauderende zorgaanbieders. Gemeenten in Nederland staan voor een uitdaging. Om zorgfraude tegen te gaan moeten zij toezien op de Wmo en Jeugdwet, maar vorig jaar bleek dat het tempo waarop dit wordt ingevuld te laag is.

Daarom hebben InSZicht en een aantal gemeenten de handen ineengeslagen om dit tempo te versnellen. Binnenkort starten zij met een researchfase, waarbij InSZicht ingezet wordt voor fraudeonderzoeken en toezichthouderschap binnen de Wmo.

Hierbij zullen gemeenten gebruikmaken van de reeds bestaande Wmo-rapportages, brieven, formulieren of verslagen in InSZicht. Daarnaast maken zij kennis met de flexibiliteit van het platform. Zo is het mogelijk om zelf formulieren toe te voegen, zodat bestaande onderzoeksprocessen binnen een gemeente gedigitaliseerd, gestandaardiseerd en geprofessionaliseerd worden.

Aan de ene kant wordt gewerkt aan een handhavingsstandaard, aan de andere kant kunnen gemeenten ook de onderzoeksmethoden integreren in het platform.
Ontvang Rapportages

Onder meer de volgende rapportages zijn al geïntegreerd in het InSZicht-platform:

  • Frauderegistratieformulier
  • Samenvatting beschikking
  • Gespreksverslagen
  • Vordering gegevensNotities
  • Notities

Ben je nieuwsgierig naar een van deze formulieren? Registreer je dan direct bij InSZicht en ontvang direct de Wmo vragenlijst/Verklaring cliënt uit de Common Ground Library van InSZicht.

Gebruikersdag
Op 19 maart organiseren we een InSZicht Gebruikersdag. Tijdens deze dag starten we een definitiefase, waarbij we samen met de gebruikers van het platform een roadmap voor InSZicht gaan opstellen. Denk hierbij aan nieuwe features, rapportages, formulieren en andere wensen.

Opgeven voor de InSZicht Gebruikersdag is gratis.

Zelf aan de slag met InSZicht
Wil jij net als die andere gemeenten meedenken over het digitaliseren van fraudeonderzoeken met de Wmo? Plan dan direct een online afspraak en we vertellen je meer over de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van InSZicht.

Kennismaken met InSZicht?

Laat een van onze experts contact opnemen en bespreek geheel vrijblijvend de mogelijkheden.