Creëer een efficiënte workforce met Software Robots

Het is zo’n term waar de laatste jaren steeds vaker over wordt geschreven: Robotic Process Automation (RPA). Het klinkt spannend, software robots die het werk uit handen nemen. Wij geloven eerder dat RPA een versterking is van jouw workforce.

Daarom hebben we ervoor gekozen om RPA toe te voegen aan onze producten. Met software robots beschikken we over een techniek waarmee we softwaresystemen aan elkaar koppelen. Zonder dat deze systemen hiervoor aangepast moeten worden. De software robot zorgt voor het uitwisselen van data tussen de systemen, zodat een persoon deze handeling niet meer hoeft uit te voeren.

De software robots maken deel uit van het team. Het zijn uitstekende medewerkers om repeterend werk over te nemen. Dit zullen zij altijd foutloos en snel uitvoeren. Ze werken dag en nacht, zeven dagen per week.

Verbinden met InSZicht Connect

Tjeerd Hagen van Maxdoro ziet dat er veel mogelijk is met de inzet van software robots. “Dagelijks hoor ik van partijen dat zij tegen beperkte connectiviteit-mogelijkheden aanlopen bij legacy-systemen. Om deze systemen te koppelen met nieuwe software zijn ingewikkelde API-koppelingen nodig. Maar met RPA zorgt de robot voor deze koppeling. Deze robots zijn ook nog eens in te stellen zonder uitgebreide kennis van IT”, aldus Tjeerd Hagen.

Volgens Maxdoro RPA Consultant Koen Stikkel zorgt de inzet van RPA voor een volledige procesoptimalisatie: “RPA is de volgende stap in automatisering en optimalisatie van jouw werkprocessen. Met de inzet van software robots worden gesloten systemen geopend. Informatie uit deze systemen kan nu eenvoudig en snel ingezet worden binnen andere processen.”

“Neem nou als voorbeeld het handmatig kopiëren van informatie van het ene systeem naar het andere systeem. Door dit proces met een robot te automatiseren, wordt dit niet alleen nauwkeurig uitgevoerd, maar houdt de medewerker meer tijd over voor belangrijke taken. Als een digitale medewerker is de software robot een onderdeel van het team en neemt hij een deel van het werk over”, aldus Koen.

Kom naar de InSZicht Roadshows

Om deze nieuwe connectiviteitslaag toe te voegen is Maxdoro een partnership aangegaan met UiPath. Dit is wereldwijd de grootste partij op het gebied van RPA. De kwaliteit van een goede RPA-toepassing valt of staat bij technische kennis. Dat hebben wij bij Maxdoro al in huis. De keuze voor UiPath is gevallen na een uitvoerig tests van meerdere leveranciers op het gebied van RPA.

De developer die dit heeft onderzocht licht toe: “Wat fijn is dat UiPath stabiele en flexibele software biedt, die mij als ontwikkelaar veel mogelijkheden geeft. We kunnen RPA via UiPath snel en eenvoudig toepassen door onze kennis van C#. Zo kunnen we mooie koppelingen aanleggen tussen nieuwe software en bestaande systemen die niet ingericht zijn op connectivity”.

Kom naar de InSZicht Roadshows
Ben jij op zoek naar software robot om jouw team te versterken? Of nieuwsgierig wat RPA voor jouw organisatie kan betekenen? Ben je een developer die met RPA wil werken? Neem dan contact met ons op. We gaan graag het gesprek met jou aan.

Blijf op de hoogte van InSZicht

Kennismaken met InSZicht?

Laat een van onze experts contact opnemen en bespreek geheel vrijblijvend de mogelijkheden.